Influencer Marketing

Door de opkomst van social media is een merk niet meer wat wij de consumenten vertellen, maar wat de consumenten elkaar vertellen. En hoe krachtig zou het zijn als we dit kunnen beïnvloeden? 

Influencer marketing

Influencer marketing is het inzetten van invloedrijke personen om de doelgroep zo gericht mogelijk te bereiken. Het heeft zich afgelopen jaren ontwikkeld tot een essentieel onderdeel van de marketingstrategie van veel bedrijven en dat is niet voor niks:

  • Maar liefst 92 procent van de consumenten vertrouwt meer op reviews van bekenden en onbekenden, waaronder dus ook de influencers, dan op de content van het merk zelf.
  • Een van de grootste voordelen van influencer marketing is dat zij naast het verspreiden van jouw boodschap zelf ook de content maken. Dit zorgt ervoor dat je niet apart geld hoeft uit te geven aan dure content.
  • Influencer marketing is een katalysator voor het gewilde sneeuwbal effect. Als influencers je producten of diensten delen, is de kans groot dat hun volgers dat ook doen (mits je product of dienst aan de voorwaarde voldoen). Hierdoor ontstaat er een sneeuwbal effect.
  • Het is een industrie die 2 miljard euro omzet en in de loop van dit jaar naar verwachting zal doorgroeien naar 5 tot 10 miljard euro.

Hoe zet je de kracht van influencer marketing in voor jouw bedrijf?

Onderzoek wijst dus uit dat consumenten beïnvloed worden door influencers via platformen als Instagram en Youtube. Maar wat is de echte waarde van een influencer post? Hoe weet je of de volgers echt zijn? En hoe meet je succes? Van het identificeren van de juiste influencers tot het meten van het effect van jouw campagnes: bij GULEED. ben je aan het juiste adres! Ik heb influencer marketing mogen doen voor de grootste merken van Nederland en deze kennis ga ik nu inzetten om jouw te helpen meer klanten aan te trekken.

Dus….

Heb je hulp nodig bij het selecteren van de juiste influencers? Neem dan vrijblijvend contact op met mij! Ik ga graag in gesprek met je over de mogelijkheden van influencer marketing!

Vind de beste influencers om het verhaal van jouw merk te vertellen.